Известие

Collapse
No announcement yet.

Странно палене 147 1.6

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от JAMAL Покажи съобщение
    След смяната на ламбда сонда и термостат, проблема изчезна на 100%. Това беше преди две години, сега пак се появи. Сега смених дебитомер, поради други причини, цялостната работа на двигателя се подобри, но паленето не. Излиза, че един и същи проблем, може да се получава от различни места?
    И аз наблюдавам нещо подобно откакто смних сондата оригиналната с универсална колата няма проблеми с паленето сутрин .При мен проблема се появяваше при палене сутрин но само когато температурата е над 20 градуса.
    Макар че при стартов режим сондата не работи или поне не се взима под внимание показанията и от компа, явано при нормална работа на двигателя ако сондата не отчита много коректно или не работи компа на колата запаметява не коректни стойбности и затова паленето е трудно.
    156 1,8 ТS 99
    Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
      И аз наблюдавам нещо подобно откакто смних сондата оригиналната с универсална колата няма проблеми с паленето сутрин .При мен проблема се появяваше при палене сутрин но само когато температурата е над 20 градуса.
      Макар че при стартов режим сондата не работи или поне не се взима под внимание показанията и от компа, явано при нормална работа на двигателя ако сондата не отчита много коректно или не работи компа на колата запаметява не коректни стойбности и затова паленето е трудно.
      Като споменаваш за компютъра и ми е любипитно, дали ще покаже някакви грешки. Не съм и правил диагностика от 2г. Има логика преди смяната на лабдата и термостата да е имала записани грешки, съответно при смяната да са изчистени...
      sigpic
      Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
      Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
      Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Първоначално публикувано от JAMAL Покажи съобщение
        Като споменаваш за компютъра и ми е любипитно, дали ще покаже някакви грешки. Не съм и правил диагностика от 2г. Има логика преди смяната на лабдата и термостата да е имала записани грешки, съответно при смяната да са изчистени...
        Може сондата да не работи добре но компа да не я хване и да не запише грешка най добре е да се гледа как работи сондата в движение като се сравняват стойностите които отчита. Моята примерно работеше на място и при ниски обороти но при форсиране спираше да работи.
        156 1,8 ТS 99
        Nissan Murano 2005

Comment

...
          156 1,8 ТS 99
          Nissan Murano 2005

Comment

тресенето,гасненето идва от лошото гориво което зареждате по българските бензиностанции намерете си подходящя бензиностанция от която да си зареждате постоянно и в рамките на месец ако не се оправи сменете въздушният филтър и почистете дроселовата клапа
            Една съдба! Една кола! Алфа Ромео!

Comment

Първоначално публикувано от Locksys Покажи съобщение
              тресенето,гасненето идва от лошото гориво което зареждате по българските бензиностанции намерете си подходящя бензиностанция от която да си зареждате постоянно и в рамките на месец ако не се оправи сменете въздушният филтър и почистете дроселовата клапа
              А после ако не се оправи
              156 1,8 ТS 99
              Nissan Murano 2005

Comment

Гледам че доста хора имат проблеми подобни на моя реших да напиша с коя добавка аз се оправих добавката я купих от омв около 20 лева беше на фирма STP черно малко шишенце

Comment

Първоначално публикувано от slik4eto Покажи съобщение
                  Гледам че доста хора имат проблеми подобни на моя реших да напиша с коя добавка аз се оправих добавката я купих от омв около 20 лева беше на фирма STP черно малко шишенце
                  Колега напълно сигурелен ли си за тази добавка , защото последно да сложих добавка , колата като че ли се спуши повече?
                  Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Първоначално публикувано от CrazyElement Покажи съобщение
                    Колега напълно сигурелен ли си за тази добавка , защото последно да сложих добавка , колата като че ли се спуши повече?
                    колега тази тема я отворих защото имах проблем сега го нямам и си карам сипах 100 октана и добавката и сега сам ок

Comment

Аз имам подобен (ако не и същият) проблем откакто смених бензиновата помпа, понеже предната изгоря. Не съм пробвал със 100 октана и добавка, но смятам да опитам....
                      Alfa Romeo 156 2.0 TS 16V 114 kW + LPG Tartarini - бившата и непрежалима

Fiat Multipla 1.9jtd 110 hp. - м'глата, вече с полиуретан.

Comment

Нова тема за размисъл. Досега никога не бях палил принудително на газ, реших да пробвам при първото за деня. Втори ден тествам и на газ си пали отраз. Всички изброени ламбди, дебитомери, термостати са симулирани от газта и би трябвало, ако там някъде има грешка, тя да се отразява и на газ, нали?
                        sigpic
                        Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
                        Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
                        Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Working...
                        X